Recent Posts

Thursday 1 November 2012

Intalnirea lunii Noiembrie a Grupului de suport pentru mame - Despre furie

               Ma tin de mult timp sa scriu despre experientele traite de mine la Grupul de Suport si Dezvoltare Personala pentru Mame. Nu veti gasi in acest post picanterii sau dezvaluiri ale mamelor care vin  ci doar experienta mea, vazuta prin ochii mei, simtita pe pielea mea, auzita prin urechile mele...caci da..la grup traiesc prin toti porii.. Dezvoltarea mea este atat de evidenta pentru mine, incat cu fiecare noua intalnire mai pun o caramida in "zidul cunoasterii', mai strang o mana intr-o relatie, mai observ reactii, mai pun mamele pe ganduri si ma pun pe mine pe ganduri.
             Cel mai mult in aceasta meserie  imi place constanta nevoie de autoactualizare. Nu poti cunoaste totul, insa poti invata in fiecare zi mii de lucruri. Si invat de la ele abordari diferite, unde este nevoie sa mai lucrez cu mine, in relatia noastra, la atmosfera de grup. Iau totul in serios si imi asum responsabilitatea formarii si  mentinerii grupului.
            Cand am pornit sa dezvolt conceptul de Grup pentru Mame cea mai mare concentrare a mea a fost pe crearea un mediu safe si potrivit pentru munca noastra. Este un lucru foarte important pentru mine: ca fiecare participant sa se simta acceptat si ok asa cum este.  Atmosfera grupului si conditiile de siguranta emotionala sunt asemanatoare solului pentru plante: nu te poti dezvolta pe un teren care nu iti este proprice. Poti supravieti insa cresterea e dificila.





               Pentru ca simt ca am ajuns la un alt nivel impreuna cu mamele participante ( unele dintre ele sunt de la inceputul  grupului si sunt tare bucuroasa ca vin, ca gasesc suficiente resurse de timp si energie sa aiba grija de ele)  si subiectele abordate devin mai profunde si continatoare.
              Subiectul de luna aceasta este despre FURIE. De ce furie? Pentru ca, din practica, observ cu oameniilor le face probleme aceasta emotie : copiilor nu le este permisa furia si invata eventual sa o inlocuiasca cu frica, cu tristete crezand ca au alungat-o iar oamenii mari se simt coplesiti si odata ce rabufnesc un alt val il loveste si anume: sentimentul de vinovatie, de rusine ori neputinta dat de exprimarea sentimentelor  " neacceptate".
             Furia in radul mamelor este un subiect tabu : nu de multe ori am observat tabere bine conturate in jurul diferitelor paradigme de parentaj si sintagma comuna e ca " Nu e ok sa fii furioasa, mai ales pe copilul tau". Si totusi mamele sunt oameni, si se infurie si atunci ce se intampla? Tin furia intr-un buzunar al  " linistii si pacii", o preschimba intr-o cearta zdravana, o pun in scena printr-o criza?
           La o parte din intrebarile mele sunt sigura ca voi afla raspunsul la Grupul de mame.
           In plus, scopul intalnirii va fi de a vedea ce se intampla cu noi, cu corpul nostru cand ne simtim furiosi si apoi ce putem face pentru a dezamorsa o eventuala criza de furie avand grija de nevoile noastre care stau in spatele furiei.
          Grupul de suport si dezvoltare personala pentru mame este deschis pentru orice mama care este deschisa si curioasa sa descopere ce se intampla cu ea si cu copilul ei in diferite circumstante ale vietii.

          Intalnirea despre FURIE va avea loc pe 7 noiembrie, de la 18.30 la 20.30 in Ploiesti, la sediul Succes Personal.
          Pentru inscrieri e necesar sa ma contactati pe adresa de email : alyna_dobre@yahoo.com




0 comentarii:

Post a Comment